Propisi
Savjeti

U zadnjem kvartalu 2022. stanovi 17,3% skuplji nego 2021.

05.04.2023
logo Jučer objavljeni ažurirani podaci Državnog zavoda za statistiku pokazuju kako je i na kraju prošle godine na hrvatskom nekretninskom tržištu nastavljen trend osjetnog rasta cijena stambenih objekata.

Mjerene indeksom cijena stambenih objekata, one su u posljednjem lanjskom tromjesečju u odnosu na treći kvartal 2022. u prosjeku bile 4,7 posto više. Daleko veći skok cijena ostvaren je na godišnjoj razini, budući da su u četvrtom tromjesečju 2022. naspram istog razdoblja godinu prije cijene stanova skočile 17,3 posto.

Državni statističari preciziraju kako su pritom cijene novih stambenih objekata u odnosu na treće tromjesečje 2022. u prosjeku bile više za 3,1 posto, a u odnosu na četvrti kvartal godinu prije rast je iznosio 16,5 posto.

Još intenzivniji rast bilježe cijene postojećih stambenih objekata koje su u odnosu na treće tromjesečje 2022. u prosjeku bile 5 posto više, a u odnosu na četvrto tromjesečje 2021. čak 17,4 posto.

“Cijene su u četvrtom tromjesečju 2022. godine u odnosu na treće u prosjeku za Grad Zagreb više za 6,4 posto, za Jadran za 3,3 posto i za Ostalo za 4,7 posto”, stoji u analizi Državnog zavoda za statistiku.

Izvor: poslovni.hr
 

Zašto burza nekretnina?

  • Ponuda svih agencija članica na jednom mjestu
  • Više od 30 članica agencija na jednom mjestu
  • Samo provjerene nekretnine
  • Stvarne realizirane cijene nekretnina
  • Statistike/Trendovi
  • Profesionalni savjeti
  • 20 godina iskustva na tržištu nekretnina
  • Sve o tržištu nekretnina

O nama

Burza nekretnina djeluje na hrvatskom tržištu od 1996.g., organizirana je kao servis članova - poslovnih subjekata u djelatnostima vezanim za poslovanje nekretninama s područja Hrvatske, kojima pruža potporu u svakodnevnom poslovanju, te istovremeno omogućuje da se njihova međusobna suradnja odvija na najbrži i najjednostavniji način.

Temeljem Kodeksa etike poslovanja članovi Burze podržavaju profesionalno i korektno poslovanje na tržištu i odnose prema klijentima i drugim subjektima u djelatnosti.

Prijava na newsletter

Upišite svoju e-mail adresu.