Propisi
Savjeti

Održana ovogodišnja konferencija MIPIM u Cannesu

20.03.2018
Održana ovogodišnja konferencija MIPIM u Cannesu U razdoblju od 13. do 16. ožujka ove godine održana je ovogodišnja konferencija MIPIM u Cannesu. S brojkom od 26000 sudionika iz više od 100 zemalja, MIPIM je jedan od vodećih događaja u svijetu poslovanja nekretninama.
Najviše se govorilo o predviđenom rastu investicija u nekretnine ove godine, urbanom razvoju, pomicanju fokusa investicijskih strategija sa zemalja i regija na određene gradove, te kako tvrtke koje se bave nekretninama sve više prihvaćaju i primjenjuju nove tehnologije.

Najveća svjetska kompanija za komercijalne nekretnine i investicije CBRE je naglasila da se u njihovoj godišnjoj EMEA Investor Intentions anketi jasno vidi da 33% investitora namjerava uložiti više kapitala nego prošle godine. Isto tako su potvrdili da je 2017. bila rekordna godina po kapitalu uloženom u nekretnine u Europi u iznosu od 291 milijarde eura. Rezlutati navedene ankete također pokazuju da su industrijske nekretnine najzanimljivije europskim investitorima, te naglašavaju kako su industrijske nekretnine po prvi puta ispred poslovnih po broju investicija.

Što se tiče europskih gradova, Pariz je najpopularniji među europskim investitorima, dok je London i dalje na prvom mjestu ako govorimo o izvaneuropskim investitorima. Najviše tvrtki na ovogodišnjoj konferenciji bilo je iz Ujedinjenog Kraljevstva (2157 – 9,6% više nego 2017.), Francuske (1607 – 8,8% više nego 2017.) i Njemačke (973 – 9,6% više nego 2017.).
 

Zašto burza nekretnina?

  • Ponuda svih agencija članica na jednom mjestu
  • Više od 30 članica agencija na jednom mjestu
  • Samo provjerene nekretnine
  • Stvarne realizirane cijene nekretnina
  • Statistike/Trendovi
  • Profesionalni savjeti
  • 20 godina iskustva na tržištu nekretnina
  • Sve o tržištu nekretnina

O nama

Burza nekretnina djeluje na hrvatskom tržištu od 1996.g., organizirana je kao servis članova - poslovnih subjekata u djelatnostima vezanim za poslovanje nekretninama s područja Hrvatske, kojima pruža potporu u svakodnevnom poslovanju, te istovremeno omogućuje da se njihova međusobna suradnja odvija na najbrži i najjednostavniji način.

Temeljem Kodeksa etike poslovanja članovi Burze podržavaju profesionalno i korektno poslovanje na tržištu i odnose prema klijentima i drugim subjektima u djelatnosti.

Prijava na newsletter

Upišite svoju e-mail adresu.