Propisi
Savjeti

Grad Zagreb od 4886 stanova nakon potresa na raspolaganje daje samo 44

03.04.2020
... Oni koji su u zagrebačkom potresu izgubili krov nad glavom na zamjenski će čekati barem tri godine, piše u petak Večernji list, navodeći da Zagreb od 4886 stanova na raspolaganje daje tek njih 44.
Ni jedan posto od ukupnog broja stanova ili, ako ćemo baš precizno, točno 44 – toliko će, od 4886 stanova, koliko trenutačno ima u vlasništvu, na raspolaganje onima koji su u potresu izgubili krov nad glavom dati Grad Zagreb, navodi dnevnik.

Pročelnik Ureda za imovinu Damir Lasić ističe kako je “općepoznato da je u pripremi zakon kojim će biti regulirani uvjeti, mjerila, kriteriji i načini zbrinjavanja građana pogođenih potresom”.

“S obzirom na sve okolnosti, Grad Zagreb će, u svrhu njihova zbrinjavanja, ubrzati gradnju stanova u Podbrežju”, veli Lasić, ali neke rokove ili način tog ubrzanja ne spominje.

Večernji list neslužbeno doznaje da bi gradnja novih oko 600 stanova u Podbrežju trebala početi unutar godine dana, što u principu znači da se prije otprilike 2023. ondje neće smjestiti nijedan Zagrepčanin koji trenutačno zbog razrušene kuće ili stana boravi u Studentskom domu Cvjetno naselje ili kod rodbine te prijatelja.

Dnevnik podsjeća i da je za gradnju prvih šesto stanova raspoređenih u četiri zgrade u ovom novom zagrebačkom kvartu trebalo gotovo dvije godine. Prva je lopata zakopana u Podbrežju u rujnu 2016., a stanari su se uselili krajem lipnja 2018. godine, donosi Večernji list.

Izvor: poslovni.hr
 

Zašto burza nekretnina?

  • Ponuda svih agencija članica na jednom mjestu
  • Više od 30 članica agencija na jednom mjestu
  • Samo provjerene nekretnine
  • Stvarne realizirane cijene nekretnina
  • Statistike/Trendovi
  • Profesionalni savjeti
  • 20 godina iskustva na tržištu nekretnina
  • Sve o tržištu nekretnina

O nama

Burza nekretnina djeluje na hrvatskom tržištu od 1996.g., organizirana je kao servis članova - poslovnih subjekata u djelatnostima vezanim za poslovanje nekretninama s područja Hrvatske, kojima pruža potporu u svakodnevnom poslovanju, te istovremeno omogućuje da se njihova međusobna suradnja odvija na najbrži i najjednostavniji način.

Temeljem Kodeksa etike poslovanja članovi Burze podržavaju profesionalno i korektno poslovanje na tržištu i odnose prema klijentima i drugim subjektima u djelatnosti.

Prijava na newsletter

Upišite svoju e-mail adresu.